Energielabel Bedrijven

Energielabel voor bedrijven

De uitspraak ‘meten is weten’ kent bijna iedereen. Een NEN 2580 meting nodig? Met Geris Bouwtechniek kiest u voor:

  • Betrouwbaarheid. Wij werken conform de eisen van de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs)
  • Nauwkeurigheid. Onze inspecties zijn grondig.
  • De meetrapportages zijn helder.100% onafhankelijkheid. Wij werken ongebonden voor alle soorten opdrachtgevers.
  • Gecertificeerde dienstverlening

Een pand verhuren of verkopen? Dan wil je het aantal vierkante meters EXACT ingemeten én geregistreerd hebben voor het huur- of koopcontract. Wij weten als geen ander waar een NEN 2580-meetrapport aan moet voldoen. Zo helpen wij je uiteindelijk aan een overzichtelijk en leesbaar meetrapport, zodat er geen sprake meer kan zijn van interpretatieverschillen. Tevens beschik je over een scherpe visualisatie van de plattegrondtekeningen volgens de norm NTA 2581.

Geris Bouwtechniek is gespecialiseerd in het inmeten van vastgoedobjecten volgens de NEN2580 en beheerst daarnaast ook de zware eisen volgens de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Voor de makelaardij is naast de NEN norm namelijk de zogenaamde branchebrede meetinstructie van toepassing. Dit zijn aanvullende regels voor de verkoop of verhuur van woningen waarbij de NEN2580 als basis dient.

Waarom is een NEN2580 meting noodzakelijk?

Dat kan meerdere redenen hebben, echter is de belangrijkste dat het een uniforme manier is voor het bepalen van oppervlakten en de inhouden voor gebouwen. Op deze manier zijn alle berekeningen op dezelfde manier bepaald en zijn de gegevens altijd gelijkwaardig. Daarnaast is een berekening verplicht bij de verkoop, verhuur of taxatie van een woning of bedrijfsgebouw. In enkele gevallen kan zelfs een verzekering vragen om een uitgebreide berekening voor de bepaling van het risicoprofiel van een object. Daarnaast zijn er ook situaties waarbij verschillende mogelijkheden zijn om tot een oplossing te komen maar kan of wil niemand daar duidelijke richting in kiezen. In dat geval maken wij een inventarisatie en zorgen voor een overzichtelijke aanbeveling waarbij een duidelijke richting voor een oplossing word aangedragen.

Voor wie is NEN2580 van toepassing?

Ben je Makelaar voor woningen en/of bedrijfsruimten, Taxateur, Vastgoedbeheerder, Vastgoedinvesteerder, aspirant koper of verkoper van een vastgoedobject of gewoon nieuwsgierig dan helpen wij je graag verder met het inmeten van jouw object(en).

Adviesaanvraag

Welke mogelijkheden zijn er?

Omdat iedere opdrachtgever andere wensen heeft, hebben wij drie verschillende mogelijkheden voor het inmeten van objecten.

Als eerste bieden wij het Meetcertificaat aan. Dat is een certificaat met de algemene objectgegevens en een overzicht van een aantal oppervlakten en de inhoud(en). Denk hierbij aan gebruiksoppervlak wonen, overig inpandige ruimten, gebouwgebonden buitenruimten, externe bergruimten en ook de bruto inhoud van de woning. Dit wordt door makelaars en taxateurs van woningen en nieuwsgierige huis- en bedrijfseigenaren gevraagd.

De tweede mogelijkheid is een Opnamerapport. Dat is een meetcertificaat met de uitgewerkte berekening. Ook van deze mogelijkheid wordt door makelaars en taxateurs van woningen en nieuwsgierige huis- en bedrijfseigenaren gebruik gemaakt. Zowel het meetcertificaat als ook het opnamerapport zijn gebaseerd op de NEN2580 én de Branchebrede Meetinstructie en zijn altijd in combinatie met een opname op locatie zodat wij de juiste gegevens kunnen garanderen en incl. tekeningen met de meetgegevens.

De derde mogelijkheid is een Meetrapport NEN2580. Dit is een uitgebreide rapportage met meer toelichting over de soorten oppervlakten (gebruiksoppervlak, verhuurbaar vloeroppervlak, glaslijncorrecties, bruto- en netto-vloeroppervlakten etc.) en is incl. opname op locatie en tekeningen. Tevens is deze rapportage alleen gebaseerd op de NEN norm en niet op de branchebrede meetinstructie. Deze dienst wordt aangevraagd door vastgoedinvesteerders en/of -beheerders maar ook door eigenaren van restaurants, winkels of horecabedrijven.

Alle door ons ingemeten woningen worden uitgewerkt met een door ons zelf ontworpen programma wat gebaseerd is op Excel. Hierdoor weet je zeker dat het aan de laatste voorschriften voldoet en de juiste gegevens in je bezit hebt.

Naast het inmeten en registreren van objecten controleren wij ook reeds uitgevoerde metingen van derden. Dus als al een meting is uitgevoerd maar je twijfelt over de correctheid ervan dan controleren wij deze voor je zodat je zeker weet dat de verstrekte gegevens kloppen.

Is het verplicht om een vastgoedobject te laten inmeten?

Jazeker en dat kan op veel verschillende manieren maar er is maar één juiste manier en dat is door hiervoor een specialist in te (laten) huren. Geris Bouwtechniek is gecertificeerd meetspecialist en helpt je graag om de juiste gegevens te bepalen.

Vaak wordt bij verkoop of verhuur van een woning aangegeven dat men al tekeningen heeft en dat het wel toereikend is om de oppervlakten en inhouden vanaf tekening te bepalen. Dit is echter onjuist want wie heeft gecontroleerd of de gegevens op de tekeningen wel kloppen? Daarnaast is het ook voor de volledigheid van de meetgegevens noodzakelijk om op locatie de vastgoedobjecten in te meten.

Is het woningtype van belang voor het inmeten?

Nee, dat maakt niet uit. Of het om een appartement, tussenwoning, vrijstaand huis, grachtenpand of bedrijfsruimte gaat is alleen van belang voor de prijsvorming en niet voor het inmeten.

Adviesaanvraag

Hoe werkt het eigenlijk?

Als wij een afspraak met je hebben gemaakt en de datum en het tijdstip hebben vastgelegd dan komt onze meetspecialist bij je langs. Hij meet letterlijk alle ruimten op dus de breedte, diepte en ook hoogte. Hiervoor wordt een laserafstandmeter gebruikt die tot 0.1mm nauwkeurig is en een afstand tot 100 meter kan registreren. De ingemeten maten worden tijdens de opname schetsmatig uitgewerkt. Tijdens de opname is het belangrijk dat alle ruimten toegankelijk zijn zodat alles goed gemeten kan worden.

Is de locatie van het object van belang?

Ons werkgebied is Noord-Holland incl. Amsterdam maar is het in overleg ook mogelijk om buiten ons werkgebied afspraken te maken.