Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding tijdens de bouw

Dat bouwen een ingewikkeld en veelomvattend proces is realiseren de meesten zich vaak pas op het moment dat het traject ingang gezet is. Vaak wordt onderschat hoeveel tijd en energie het vergt om een bouwproces op te starten, te beheren, te begeleiden en af te ronden. Geris Bouwtechniek begeleidt particulieren en bedrijven bij al hun technische wensen vanaf het eerste idee tot en met de nazorg.

Adviesaanvraag

Waarom zou ik mij laten begeleiden tijdens de bouw?

Dat kan verschillende redenen hebben maar de meest voorkomende is dat het je veel tijd scheelt als je het door een specialist laat doen. Daarnaast kan het ook zijn dat je het zelf niet wilt vanwege belangen, gebrek aan technische kennis of onzekerheden. Als de uitvoerende werkzaamheden continu in de gaten worden gehouden kan er tijdig op onverwachte situaties worden gereageerd. Daarnaast is het grote voordeel dat je zelf niet ter plaatse aanwezig hoeft te zijn wat betekent dat je zonder zorgen kunt doen wat je anders ook had gedaan. De communicatie en financiën lopen via ons wat voor een buffer zorgt. Op afgesproken momenten zullen wij je op de hoogte stellen van de voortgang, wat rust creëert in je dagelijkse routines.

Wanneer moet ik mij laten begeleiden?

Er is geen vast moment dat bouwbegeleiding noodzakelijk is. Daarom kan deze dienst op elk moment in het bouwproces plaatsvinden. Ons advies is om er zo vroeg mogelijk in het traject mee te starten.  Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alles uit handen te geven vanaf het eerste idee tot en met de nazorg. Het is net zo goed mogelijk dat je alleen de uitvoering wilt laten begeleiden of alleen het offertetraject uitbesteedt zodat een keuze van de uitvoerende partij gemaakt kan worden. De keuze is aan jou. Als je er niet zeker van bent wat voor jouw situatie het beste is dan kun je contact met ons opnemen zodat wij je daarin kunnen adviseren.

Ik heb alleen maar een vergunning nodig, kan dat ook?

Jazeker! Naast het begeleiden van het ontwerp en de uitvoering zorgen wij ook voor alle benodigde vergunningen. Dit is het onderdeel waarbij de overheid je wensen moet toetsen aan de geldende eisen en voorschriften. Daarvoor zijn documenten (tekeningen en berekeningen) nodig die aan strenge standaarden moeten voldoen zodat de aanvraag in behandeling kan worden genomen. Wij controleren ook of je wensen eventueel vergunningsvrij kunnen worden gerealiseerd. Dat scheelt veel tijd omdat het reguliere vergunningstraject van gemiddeld 3 maanden kan worden overgeslagen en dan in de meeste gevallen een melding voldoende is waarna direct kan worden begonnen met de werkzaamheden.

Op welke manier kunnen jullie mij begeleiden tijdens de bouw?

Bouwbegeleiding is een intensief traject waarbij veel contactmomenten nodig zijn om ervoor te zorgen dat je wensen aan de doelstellingen zullen voldoen. Daarnaast worden door ons veelvuldig controles uitgevoerd om na te gaan of alles volgens plan verloopt. Alles wat wij constateren/waarnemen zal met jou worden besproken waarna een gezamenlijk besluit kan worden genomen hoe het traject te vervolgen.

Voor wie is begeleiding van toepassing?

Wij verzorgen bouwbegeleiding voor particulieren én bedrijven die zaken graag uitbesteden of ondersteuning nodig hebben bij het realiseren van hun wensen.

 

Ik heb al een aannemer en alles is geregeld, kun je mij alsnog bijstaan in de uitvoering?

Natuurlijk! Juist als externe partij kunnen wij je goed van dienst zijn bij de uitvoering ook als alles verder al is geregeld. In dat geval kunnen wij als onafhankelijk partij neutraal advies geven. Op welke manier dat ingevuld wordt bespreken wij gezamenlijk zodat alles naar wens verloopt.

Adviesaanvraag

Waar ontwerpen jullie?

Ons werkgebied is Noord-Holland incl. Amsterdam maar is het in overleg ook mogelijk om buiten ons werkgebied afspraken te maken.